Tijdelijke parkeervergunning Rotterdam

 

Wanneer je sinds kort woonachtig bent in Rotterdam, of wanneer je er kortgeleden een nieuw bedrijf geopend hebt waarbij er nog geen ruimte is voor je auto of die van je personeelsleden, kan een tijdelijke parkeervergunning Rotterdam nuttig zijn. Hiermee betaal je niet het volledige bedrag voor een jaar, maar heb je wel voldoende tijd om een geschikte parkeerlocatie aan te leggen of te huren. Neem hiervoor bijvoorbeeld de garageboxen om de hoek, of het stuk grond wat je nog niet in gebruik hebt. Beiden zijn over het algemeen goedkopere opties, dan een jaarvergunning op de parkeerplaats voor je woning.

De tijdelijke parkeervergunning in Rotterdam is beschikbaar voor omwonenden, bedrijven en hulpverleners rondom een betaalde parkeerplaats. Let er bij de aanvraag wel op, of er in jou geval geen aanvullende voorwaarden gelden. Neem bijvoorbeeld de situatie waarbij je licht gehandicapt bent, een buitenlands kenteken hebt of je in een andere afwijkende situatie bevindt. We raden je aan om eens op de pagina ‘parkeervergunning aanvragen’ te kijken of te informeren bij het loket van de gemeente Rotterdam.

Hoe zit het met de kosten?
Het is mede door bovenstaande, dat het lastig is om de kosten voor een parkeervergunning per situatie te benoemen. Voor omwonenden, bedrijven en hulpverleners in normale situaties staat dit echter wel vast. Een bewoner betaald in de eerste maand €5,30, waarna de prijs verhoogd wordt naar maar liefst €10,60. In het geval, dat je meerdere maanden nodig hebt om een geschikte garage of openbare parkeerplaats te vinden kun je wellicht beter voor een jaarvergunning gaan. Deze kosten in het eerste jaar €63,60 voor een bewoner, wat je er na zeven maanden al uit hebt. Voor hulpverleners en aanliggende bedrijven zijn de kosten even hoog en blijft de prijs ook na de eerste maand gelijk, deze categorieën betalen €31,80 per maand. De jaar prijs ligt aanmerkelijk hoger dan die voor omwonenden, zowel de hulpverleners als bedrijven betalen €381,60 per jaar. Hierbij is het dus niet aantrekkelijk, om een jaarvergunning aan te vragen, in plaats van meerdere tijdelijke parkeervergunningen.

Kortom, een tijdelijke parkeervergunning in Rotterdam kan interessant zijn, als je voor slechts enkele maanden van plan bent om te parkeren op de betaalde parkeerplaats. Mocht je als omwonende echter voor langer dan een half jaar een vaste parkeerplaats willen reserveren, is het voordeliger om een jaarvergunning aan te vragen bij de gemeente. Dit gaat helaas niet op voor de hulpverleners en bedrijven, voor hen is het pas na een jaar interessant.