Parkeervergunning Rotterdam opzeggen

 

Mocht je naar verloop van tijd je parkeervergunning in de gemeente Rotterdam willen opzeggen, bijvoorbeeld doordat je deze verloren bent, je op het punt staat te verhuizen of om een andere reden geen belang meer hebt bij een vaste parkeerplaats in de gemeente, dien je deze door middel van een hiervoor bestemd opzegformulier op te zeggen. Deze kun je op meerdere manieren verkrijgen, zowel via het internet, als bijvoorbeeld ook in het loket van de gemeente.

Wanneer je over een computer met internetverbinding beschikt, kun je de parkeervergunning eenvoudig opzeggen via een online formulier. Houd je Burgerservicenummer, adresgegevens, enzovoorts bij de hand, deze heb je nodig om de parkeervergunning definitief op te zeggen. Een andere mogelijkheid is om dit formulier te downloaden, in te vullen en hem vervolgens per post te versturen of langs te brengen. Als de eigenaar van een parkeervergunning is komen te overlijden, dient een familielid deze vergunning op te zeggen. Het is aan te raden in dit geval langs het loket te gaan!

Langs het loket
Voor diegenen die geen computer of internet hebben, bestaat er de mogelijkheid om langs het loket te gaan, waar je een formulier voor de opzegging kunt aanvragen en ter plekke of thuis kunt invullen. Ook voor mensen die het vervelend vinden om hun persoonlijke gegevens online in te voeren, is dit een ideale oplossing! Immers, niemand kan je gegevens traceren, waarop de kans ook via internet vanzelfsprekend minimaal is.

Let er bij het opzeggen wel op, dat je dit tijdig voor het verlopen van de parkeervergunning doet. Het duurt namelijk vaak al snel een aantal werkdagen tot zelfs weken, voordat de gemeente je aanvraag verwerkt heeft en de vergunning is geannuleerd. Indien je het te laat zou indienen, kan het ertoe leiden, dat je al snel een maand of jaar extra moet betalen. Zonde, als je net op het punt staat om te verhuizen naar een andere stad of dorp bijvoorbeeld!

In het geval, dat je een parkeervergunning wilt veranderen, is het niet nodig om deze volledig op te zeggen. Wanneer je bijvoorbeeld gaat scheiden, kun je een bestaande parkeervergunning op een andere naam zetten, bijvoorbeeld op die van jezelf of die van je vrouw. Ook in zo´n situatie is het aan te raden, om langs het loket te gaan om meer informatie aan te vragen en je vergunning waar mogelijk direct aan te passen. Let erop, dat je een identiteitsbewijs meeneemt, deze zal je in alle gevallen nodig hebben.