Parkeervergunning Rotterdam aanvragen

 

Het aanvragen van een parkeervergunning in Rotterdam kan op verschillende manieren, zowel digitaal, als per post en aan het loket van de gemeente. Voordat je echter een parkeervergunning aan gaat vragen, is het raadzaam om te kijken of je voldoet aan de door de gemeente Rotterdam gestelde eisen. Het is namelijk niet voor iedereen mogelijk om een parkeervergunning te verkrijgen! In dit artikel leggen we je uit hoe je een parkeervergunning aan kunt vragen en hoe je deze kunt wijzigen, als je bijvoorbeeld een nieuw kenteken hebt of gaat verhuizen.

Er zijn drie manieren om een parkeervergunning in Rotterdam aan te vragen, het kan digitaal, per post en je kunt langsgaan bij het loket van de gemeente. Hieronder staan de verschillende methoden kort toegelicht:

  • Digitaal

Via Mijn Loket is het mogelijk om online een aanvraag in te dienen voor een parkeervergunning. Om gebruik te kunnen maken van Mijn Loket dien je over een DigiD te beschikken, een online paspoort van de overheid. Mocht je hier nog niet over beschikken, dan kun je deze via de overheidswebsite aanvragen. Het voordeel van het online aanvragen van de vergunning is, dat je direct een ontvangstbevestiging krijgt en ook in de dagen erna per mail op de hoogte wordt gehouden van de stand van zaken rondom je aanvraag. Ook vind je binnen Mijn Loket informatie over de mogelijkheden en je andere zaken bij de gemeente.

  • Post

Naast de mogelijkheid om digitaal een aanvraag te doen, kun je de parkeervergunning ook per post verkrijgen. Je dient daarvoor het aanvraagformulier op te vragen bij de gemeente, dit kan aan het loket of via de website. Wanneer je deze invult en verstuurd naar onderstaande gegevens, zal je de parkeervergunning spoedig in huis hebben. Voordeel aan het versturen per post is, dat je geen persoonlijke gegevens hoeft in te vullen online.  

Adres:
Gemeente Rotterdam
Publiekszaken 70013
3000 KR Rotterdam                      

  • Langskomen

Wanneer je persoonlijk contact bij je aanvraag op prijs stelt, kun je overwegen langs te komen bij een stadswinkel in Rotterdam. Op de website van de gemeente vind je hier meer informatie over, evenals de openingstijden hiervan. Voor het maken van een afspraak heb je wel de beschikking over een DigiD nodig. Mocht je deze nog niet hebben, kun je het via de overheidswebsite van DigiD aanvragen!

Mocht je aanvraag voor een parkeervergunning worden afgewezen en wil je hierover contact opnemen, of ga je verhuizen, print dan het formulier om wijzigingen en bezwaren in te dienen en vul deze in. Als je het naar bovenstaand adres verstuurd, zal de wijziging zo spoedig mogelijk plaatsvinden!