Kosten parkeervergunning Rotterdam

 

Hoe zit het met de kosten voor een parkeervergunning Rotterdam? Wanneer je aan een betaalde parkeerplaats woont, er een bedrijf gevestigd hebt of er als hulpverlener vaak actief bent, kan een parkeervergunning in Rotterdam voordelig zijn. Daarbij werkt zo’n vergunning vaak vele malen makkelijker, dan de aanschaf van losse parkeerkaartjes of abonnementen voor een week. De kosten voor een dergelijke parkeervergunning verschillen per situatie, waardoor het lastig is om hier een eenzijdig antwoord op te geven. Neem bijvoorbeeld de situatie waarin je parkeert als licht gehandicapte of als buitenlander, hiervoor gelden aparte regels bij de aanvraag en kosten. Neem in zo’n geval contact op het loket van de gemeente.

Vaste parkeervergunning of tijdelijke vergunning?
Er wordt onderscheid gemaakt tussen een vaste parkeervergunning en een tijdelijke, waarover je eveneens meer informatie vindt op deze website. In dit artikel gaan we in op de kosten voor een vaste vergunning, voor de standaardsituaties van een bewoner, een hulpverlener en een bedrijf rondom een betaalde parkeerplaats in Rotterdam. Naast de categorie van een omwonende en de duur van de parkeervergunning, wordt er onderscheid gemaakt in de prijs voor het eerste jaar en de daaropvolgende jaren bij bewoners. Zij betalen in hun eerste jaar een prijs van €63,60, een jaar later is de prijs flink gestegen naar een bedrag van €127,20. Mocht je daarna nog een aantal willen blijven parkeren, blijft de prijs daarvan gelijk aan laatstgenoemde bedrag. Het is dus sterk aan te raden om in het eerste jaar op zoek te gaan naar een garagebox, een stuk grond, etc. om op een voordeliger manier te kunnen parkeren aan je woning.

Voor bedrijven en hulpverleners ligt de prijs aanmerkelijk hoger, dan voor de bewoners rondom een parkeerplaats. Beide categorieën betalen €381,60 per jaar, waarbij de prijs gelijk blijft in de daaropvolgende jaren. Doordat je je als bedrijf voor een jaar aan zo’n vaste parkeerplaats bindt, is het aan te raden om vooraf goed na te gaan, of iedere werknemer deze volledige periode werkzaam blijft voor het bedrijf. Indien dit niet het geval is, kan het aantrekkelijk zijn om de parkeerplaats per maand te huren. Weliswaar ligt de maandelijkse prijs iets hoger in verhouding met de jaarvergunning, toch kan dit flink wat geld besparen als een parkeerplek na een half jaar al vrij komt te staan.

Mocht je meerdere kentekenplaten parkeren, omdat je soms met de auto van de zaak komt en soms met je eigen auto, let er dan op, dat je bij aanvraag de verschillende kentekenplaten laat registreren.